Weigert ochtenddutje

Q&ACategorie: Slapen 12 tot 24 maandenWeigert ochtenddutje
Anne gevraagd, 3 weken geleden

Hoi iris. Wat doe je als je kleintje van 12,5 maand het ochtenddutje weigert? Hij was vanmorgen 7u wakker, geprobeerd om hem 9u weer op bed te leggen helaas niet gelukt. Doe je hem dan om 12u weer in bed of verkort je de wakkertijd? En waarschijnlijk is er nu een powernap nodig aan het einde van de dag, helaas wil hij deze ook nooit doen.

1 Antwoorden
Iris Hakvoort | Kinderslaapcoach Medewerkers beantwoord, 1 week geleden

Hoi Anne,
Het lijkt erop dat jullie te maken hebben met de slaapregressie die rond de 12 maanden speelt. Je ziet dan vaak dat er een slaapje geweigerd gaat worden. 
Als het zich blijft voordoen, kies dan om (zolang de slaapregressie speelt) wat meer hulp te bieden bij het in slaap vallen: voldoende slaap is dan het belangrijkste.
Lukt het niet, dan mag je inderdaad een halfuur tot een uur van het volgende blok wakkertijd afhalen. In jullie geval zou je hem dan om 11u/11.30 weer op bed willen hebben.
 
Het weigeren van de powernap hoor ik ook veel rond deze leeftijd. Ook hier geldt: ga voor slapen ‘hoe dan ook’ en biedt het in ieder geval aan (slaapt hij niet, dan is het in ieder geval een rustmoment). Wordt er niet geslapen? Dan vroeg op bed in de avond.
 
Liefs Iris