snachts meerdere keren wakker

Q&ACategorie: Slapen 2 tot 4 jaarsnachts meerdere keren wakker
Ria van Leijen gevraagd, 1 maand geleden

Hallo,

Ik ben Ria moeder van Koen 25 maanden.

Sinds 4 weken slaapt koen snachts heel slecht. Hiervoor sliep hij goed en vast van 19.00 – 6.00. Sinds 4vweken wordt hij meerdere keren wakker(4-6x in de nacht) en valt als een blok in slaap wanneer hij bij ons in bed ligt. Sinds deze week zijn we al wel zover dat hij in zn eigen bed slaapt ondanks dat hij wakker wordt en om ons roept/huilt. Aai over zn bol is voldoende. Dit gebeurd helaas nog wel minimaal 4x per nacht op verschillende tijden. Overdag doet hij nog een middag slaapje van 2uren en dat is geen probleem en wordt vrolijk wakker. 

Hij is verder een vrolijke jongen en je merkt overdag niets aan hem.

Onze vraag is, wat kunnen we doen zodat hij niet zo vaak meer wakker wordt en hij zonder ons verder slaapt.

Alvast bedankt! Ria

1 Antwoorden
Iris Hakvoort | Kinderslaapcoach Medewerkers beantwoord, 1 maand geleden

Hi Ria,
Rond de 24 maanden begint er weer een slaapregressie die het slapen even helemaal overhoop gooit. Dit is ook een best pittige slaapregressie bij de meeste kinderen. Je ziet ook dat er dan meer behoefte is aan nabijheid en geborgenheid.
Je schrijft dat hij altijd goed sliep, tot een paar weken geleden en daarom is het heel aannemelijk dat die slaapregressie nu bij jullie speelt. Ik denk dat jullie die op een hele goede manier aanpakken. De slaapregressie duurt ongeveer 6 weken, met een piek op 3 weken. Na die 6 weken zou je weer moeten merken dat het slapen makkelijker gaat.
 
Voor overdag kun je het beste het 5-5 ritme aanhouden: 5 uur wakker, dan een middagslaapje en vanaf wakker worden tot aan bedtijd weer 5 uren. 
 
Succes!