‘S nachts uur klaarwakker

Q&ACategorie: Slapen 6 tot 12 maanden‘S nachts uur klaarwakker
Claudia Albers gevraagd, 4 maanden geleden

Ons zoontje van 7 maand is vaak 1 x per nacht klaarwakker voor ongeveer een uur/anderhalf. Een deel daarvan proberen we hem weer in slaap te krijgen/te voeden (bv), daarna nemen we hem maar mee naar ons bed om even te spelen. Wat kunnen we hier aan doen?
Daarnaast is hij altijd om 5 uur wakker, ongeacht de tijd dat hij ‘s avonds naar bed gaat. Is dat normaal of kunnen we dat rekken naar een later tijdstip?

1 Antwoorden
Iris Hakvoort | Kinderslaapcoach Medewerkers beantwoord, 4 maanden geleden

Hi Claudia!
Klaarwakker in de nacht en zo vroeg wakker is erg vervelend en vaak vind je de oorzaak terug in de dag. Het zijn beide namelijk kenmerken van oververmoeidheid.
Je wilt daarom eerst kijken naar het slapen overdag: klopt het ritme? Wordt er voldoende geslapen overdag? Kan hij zelf in slaap vallen? Door overdag met het juiste ritme van wakkertijden te werken (zie de gratis gids op de home pagina van mijn site) krijg je betere en meer slaap. Daarmee zorg je ervoor dat de oververmoeidheid weggaat en dat ga je terug merken in de nacht.
 
5.00 in de ochtend is erg vroeg! Alles na 6.00 is een normale tijd om de dag te beginnen. Ook dat past bij oververmoeidheid.
Kom je er niet uit? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op per mail of telefoon!