Niet in slaap komen

Q&ACategorie: Slapen 2 tot 4 jaarNiet in slaap komen
Manon Veltman gevraagd, 3 maanden geleden

Beste,
Onze zoon Tigo is in januari 3 jaar geworden. Rond die tijd zijn wij ook gestopt met zijn speentje en kreeg hij al wat meer moeite met inslapen. Toen werd de klok verzet naar zomertijd en kreeg hij een paar weken later een Zusje. Sindsdien zijn we 2 uur met hem bezig om hem naar bed te brengen. Eerder naar bed, later naar bed, vaste stappen voor het slapen gaan, bij hem blijven, hem steeds zonder wat te zeggen terugleggen, het lijkt alsof we alles al geprobeerd hebben. Heb je hiervoor tips? 
Groet, Manon

1 Antwoorden
Iris Hakvoort | Kinderslaapcoach Medewerkers beantwoord, 3 maanden geleden

Hi Manon,
Wat lastig dat Tigo zoveel moeite heeft om te gaan slapen!
Het krijgen van een zusje is een hele verandering voor hem en kan heel veel impact hebben op het slapen. Misschien ook onlangs over gegaan op een groot bed?
Een slaapwekker (of slaaptrainer) is een fijne tool om hem te laten zien wanneer hij in bed moet blijven en het tijd is om te slapen en wanneer hij eruit mag. Daarnaast kun je een beloningssysteem gebruiken (bijvoorbeeld een stickerkaart) en een sticker plakken voor elke keer dat hij in bed is gebleven, zelf is gaan slapen, niet is gaan huilen. Visueel maken en consequent blijven is op deze leeftijd heel belangrijk.
Zorg daarnaast ook voor elke dag even 1 op 1 tijd met hem, want dat zijn ze zo nodig! Tien minuten op een dag is al voldoende. Echt even tijd voor hem alleen nemen, zodat hij zich gezien en gehoord voelt. 
 
Mocht je er niet uit komen, neem dan gerust even contact op! 🙂