Over mij

Ik ben Iris, getrouwd met Bertus en moeder van Hanna en Jonas. Samen wonen wij in Blankenham, een klein dorpje in Steenwijkerland op de grens van Overijssel en Flevoland. Ik ben gecertificeerd kinderslaapcoach voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Ik volgde in 2019 de opleiding tot Droomritmecoach (van Stephanie Molenaar) en deed in 2020 het vervolg Kind & Slaap, waardoor ik nu kinderen tot 10 jaar kan helpen bij het slapen.

 

kinderslaapcoach

Passie

Ouders met een slecht slapend kind helpen is mijn passie. Waarom? Omdat ik weet hoe het is als jouw kind onrustig is, veel huilt en slecht slaapt. Ook weet ik hoe het is als jouw kind enorm last heeft van reflux en daardoor niet kan slapen.

Wat had ik in die tijd graag willen weten wat ik nu weet over onrust en slapen. Daarom wil ik nu graag andere ouders helpen, omdat ik weet dat je een kind kunt helpen met slapen op een liefdevolle manier en zonder te laten huilen. Of je kind nu nog een baby is of al op de basisschool zit. Elk kind kan op een liefdevolle manier lekker gaan slapen.

19

Hanna

De ervaring met een slechte slaper en onrust heb ik te danken aan onze dochter Hanna. Hanna werd in maart 2017 geboren. Ze werd geboren met het syndroom van Down en een hartafwijking (AVSD). Dit wisten wij al voor de bevalling dankzij de 20-weken echo en de NIPT.

Hanna had, tegen alle verwachtingen in, een hele goede start. Na 24 uur mochten we naar huis en in de eerste maanden was ze een hele rustige baby. Ze sliep veel en ze huilde weinig. Door haar hartafwijking had ze weinig energie om te huilen. Op de leeftijd van 5 maanden is ze (na een periode in het ziekenhuis) geopereerd aan haar hart.

Onrust en reflux

De onrust begon met afbouwen van de medicatie en daarna kwam de (verborgen) reflux en obstipatie. Helaas werd de reflux pas na 1,5 maand bevestigd door de kinderartsen. Na een nieuwe opname (waar wij als ouders voor kozen) werd ons gevoel eindelijk bevestigd en kregen we de reflux onder controle met medicatie.

De reflux was onder controle, maar het slapen bleef een groot probleem. Overdag sliep ze bijna niet en in de nacht sliep ze een groot gedeelte bij ons in bed. We hebben alles geprobeerd: naast haar bed, wandelen, op schoot. We hebben ook de ‘laten huilen’ methode geprobeerd, maar vonden dit zo vreselijk en het had op haar ook geen effect.

Uiteindelijk werd het beter, maar een geweldige slaper was ze overdag nog steeds niet. Ze maakte prima nachten, maar ze was elke ochtend rond 5 uur/half zes wakker. Door het toepassen (tijdens de opleiding) van de Droomritme methode is ze nu ook overdag meer gaan slapen. Ook begint ze de dag nu later. Iets wat ons eerder nog niet gelukt was.

Jonas

Jonas is onze jongste werd geboren in juli 2019. Meteen al een kleine wijsneus die graag alles wil zien en ontdekken. Was hij dan al meteen een goede slaper? Nee ook niet, maar deze keer weten we hoe we hem kunnen helpen. 

Gelukkig had hij ook geen last van reflux of een andere onruststoker. Maar elke groeisprong en slaapregressie merk je bij hem en juist daarom ben ik zo blij dat we weten hoe we aan zijn slaapbasis kunnen werken. Natuurlijk heeft hij ook dagen en nachten dat het slapen even wat minder gaat, maar ik denk dat we die allemaal wel hebben. Nu hij ouder wordt, merken we steeds meer dat hij weet hoe hij moet slapen en dat het meestal ook makkelijk lukt.

17

Opleidingen & trainingen

2010 – 2014 PABO  (VIAA)
2019 – 2020 Opleiding Droomritmecoach (Stephanie Molenaar)
2020 Orthomoleculaire voeding voor kinderen (CIVAS)
2020 Master Kind & Slaap (Stephanie Molenaar)
2021 Geboorte In Kaart (Geboorte In Kaart)
2021 Babybehoefte In Kaart (Geboorte In Kaart)
2021 Mastercourse Darmmicrobioom (Stephanie Molenaar)
2021 E-learning Borstvoeding (Voedingscentrum)
2021 E-learning Kunstvoeding (Voedingscentrum)