Over mij

Ik ben Iris, getrouwd met Bertus en moeder van Hanna en Jonas. Samen wonen wij in Luttelgeest, een klein dorp in de Noordoostpolder (Flevoland). Ik ben gecertificeerd kinderslaapcoach voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Ik volgde in 2019 de opleiding tot Droomritmecoach (van Stephanie Molenaar) en deed in 2020 het vervolg Kind & Slaap, waardoor ik nu kinderen tot 10 jaar kan helpen bij het slapen.

Als slaapcoach ben ik iemand met een softe aanpak. Ik vertrouw erop dat een kind het tempo bepaalt en dat je dingen niet moet afdwingen. Ik ben ook iemand die zegt waar het op staat en ik ben niet bang om kritische vragen te stellen. Hierdoor kan ik je als ouder heel goed coachen, want het gaat ook om jouw handelen en mindset.

kinderslaapcoach

Passie & visie

Als moeder van een ex-slechtslapend kind weet ik hoe het is. Urenlang liepen wij rond met een huilende baby en wisten we niet hoe we haar in slaap konden krijgen. We probeerden alles (ja, ook gecontroleerd laten huilen), maar niks leek te werken. Er waren toen nog weinig slaapcoaches en hadden niet de handvatten om Hanna beter te laten slapen.

Toen ik in aanraking kwam met de Droomritme methode ging er een wereld voor mij open. Het kon écht anders en een nieuwe passie werd geboren. Ik volgde de opleiding en startte in maart 2020 mijn eigen praktijk. Eind 2020 volgde ik de opleiding van Geboorte In Kaart, om nog meer inzicht te krijgen in het gedrag van een kind. Ook de start van jouw kind bepaalt hoe het slapen gaat.

Ik geloof er in dat je slapen niet kunt afdwingen en dat je een kind niet iets kunt leren. Als slaapcoach leer ik je daarom om de coach van jouw kind te worden. Hierdoor kun jij de randvoorwaarden creëren die nodig zijn om goed te kunnen slapen. Ik geef je de handvatten en stappen om jouw kind te begeleiden, want dat is wat ik belangrijk vind. Jij als ouder moet vertrouwen krijgen in het slapen van jouw kind.

19

Hanna

De ervaring met een slechte slaper en onrust heb ik te danken aan onze dochter Hanna. Hanna werd in maart 2017 geboren. Ze werd geboren met het syndroom van Down en een hartafwijking (AVSD). Dit wisten wij al voor de bevalling dankzij de 20-weken echo en de NIPT.

Hanna had, tegen alle verwachtingen in, een hele goede start. Na 24 uur mochten we naar huis en in de eerste maanden was ze een hele rustige baby. Ze sliep veel en ze huilde weinig. Door haar hartafwijking had ze weinig energie om te huilen. Op de leeftijd van 5 maanden is ze (na een periode in het ziekenhuis) geopereerd aan haar hart.

Onrust en reflux

De onrust begon met afbouwen van de medicatie en daarna kwam de (verborgen) reflux en obstipatie. Helaas werd de reflux pas na 1,5 maand bevestigd door de kinderartsen. Na een nieuwe opname (waar wij als ouders voor kozen) werd ons gevoel eindelijk bevestigd en kregen we de reflux onder controle met medicatie.

De reflux was onder controle, maar het slapen bleef een groot probleem. Overdag sliep ze bijna niet en in de nacht sliep ze een groot gedeelte bij ons in bed. We hebben alles geprobeerd: naast haar bed, wandelen, op schoot. We hebben ook de ‘laten huilen’ methode geprobeerd, maar vonden dit zo vreselijk en het had op haar ook geen effect.

Uiteindelijk werd het beter, maar een geweldige slaper was ze overdag nog steeds niet. Ze maakte prima nachten, maar ze was elke ochtend rond 5 uur/half zes wakker. Door het toepassen (tijdens de opleiding) van de Droomritme methode is ze nu ook overdag meer gaan slapen. Ook begint ze de dag nu later. Iets wat ons eerder nog niet gelukt was.

Jonas

Jonas is onze jongste werd geboren in juli 2019. Meteen al een kleine wijsneus die graag alles wil zien en ontdekken. Was hij dan al meteen een goede slaper? Nee ook niet, maar deze keer weten we hoe we hem kunnen helpen. 

Gelukkig had hij ook geen last van reflux of een andere onruststoker. Maar elke groeisprong en slaapregressie merk je bij hem en juist daarom ben ik zo blij dat we weten hoe we aan zijn slaapbasis kunnen werken. Ook Jonas kent zijn uitdagingen met het slapen, want wij zijn gezegend met niet de meest geweldige slapers. Als baby sliep hij perfect wanneer we hem op tijd op bed hadden liggen. Drie minuten te laat? Dan was het een drama. Naarmate hij ouder werd, kwamen er meer uitdagingen. We bleven kijken naar wat zijn behoefte waren op dat moment en daardoor sliep hij ook geregeld bij ons in bed. Inmiddels slaapt hij weer heerlijk in zijn eigen bed.

17

Opleidingen & trainingen

2010 – 2014 PABO  (VIAA)
2019 – 2020 Opleiding Droomritmecoach (Stephanie Molenaar)
2020 Orthomoleculaire voeding voor kinderen (CIVAS)
2020 Master Kind & Slaap (Stephanie Molenaar)
2021 Geboorte In Kaart (Geboorte In Kaart)
2021 Babybehoefte In Kaart (Geboorte In Kaart)
2021 Mastercourse Darmmicrobioom (Stephanie Molenaar)
2021 E-learning Borstvoeding (Voedingscentrum)
2021 E-learning Kunstvoeding (Voedingscentrum)