Hoe kies je een slaapcoach?

kinderslaapcoach

Verschillende methodieken, aanpakken en slaapcoaches. Elke slaapcoach werkt anders en iedereen is uniek. Genoeg verschillende coaches om iemand te vinden die bij je past, maar misschien wel te veel om tot een keuze te kunnen komen. Hoe kies je nu iemand die bij je past?

Verschillende methodes

Doe onderzoek naar de verschillende methodes die aangeboden worden. Zo zijn er onder andere Droomritmecoaches (zoals ik), maar daarnaast zijn er nog veel meer andere met ieder zijn eigen aanpak. Denk na over wat jij belangrijk vindt in het slapen en in de aanpak daarin. 

Ga je voor slaapcoaching of ga je voor slaaptraining? Want ook dat is een wezenlijk verschil. Slaaptraining wordt vaak geassocieerd met ‘laten huilen’ en trainen geeft soms meer het gevoel van ‘iets afdwingen’. Slaaptraining past niet bij hele kleine kleintjes en het moet ook bij jou passen als ouder en nog belangrijker: het kan ook anders.

Bij de Droomritme methode wordt uitgegaan van coaching, slaapvorming en een breder kijken dan alleen de slaaptechniek. Een liefdevolle basis, niet laten huilen en in kleine stapjes die passen bij de leeftijd van je kind. Geen snelle oplossing, maar wel een goede basis waar je ook in de toekomst veel profijt van hebt. Door de kleine stapjes, aangepast aan het kind en aan de leeftijd, is de Droomritme methode geschikt voor alle leeftijden.

Een goed gevoel bij een slaapcoach

Het slapen van jouw kleintje is kwetsbaar, evenals de intake die je doet. Je geeft namelijk een inkijkje in het leven van jouw kleintje. Het is daarom belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de coach en ook vertrouwen in haar (of hem) hebt.

Net als bij lekker slapen is vertrouwen de basis om goed aan de slag te kunnen gaan. Heb je geen goed gevoel bij een coach of bij de methodiek? Dan heb je vaak ook niet het resultaat wat je graag wil behalen. Jouw eigen gevoel en onderbewustzijn speelt heel erg mee en jouw kleintje voelt dat ook. Pas op het moment dat jij volledig achter de aanpak staat en er een goed gevoel hebt, dan gaat het ook werken.

Speelt er meer dan alleen het slapen?

Is er fysiek iets aan de hand met jouw kleintje? Of heeft hij last (gehad) van reflux of een andere onruststoker? Dan speelt er meer dan alleen het slapen. Het is daarom zo belangrijk om in zo’n geval verder te kijken dan alleen het slapen. Fysiek moet je jouw kleintje eerst in balans zien te brengen, want anders gaat lekker slapen niet lukken.

Denk maar aan jezelf: hoe lekker slaap jij als je hoofdpijn hebt of last van je maag? Of wanneer jij last hebt van stress? Kun jij dan makkelijk in slaap vallen? Ik niet! En daarom vind ik het ook zo belangrijk dat er verder wordt gekeken dan alleen het slapen, wanneer er ook onrust is. 

Elke slaapcoach is uniek

Iedere slaapcoach heeft iets unieks en bepaalde specialiteiten of extra kennis op bepaalde gebieden. Een kleintje met reflux? Zoek een coach die ervaring heeft met reflux en er veel over weet. 

Waar mijn specialiteiten liggen? Bij reflux, onruststokers, KNO-problemen en pedagogiek.

Wil je weten of en hoe ik jou kan helpen? Stuur mij een berichtje, appje of bel mij en ik vertel het je graag!