Droomritmecoach

Als kinderslaapcoach heb ik een goede en uitgebreide opleiding gevolgd. Het is belangrijk om als coach te beschikken over voldoende kennis en informatie. 

Ook werk ik graag samen met mijn collega coaches en Stephanie Molenaar. Samen weet je meer en het is goed om soms een ander mee te laten denken.

Ik werk volgens de Droomritme methode: een liefdevolle en responsieve methode. Met een holistische blik kijk ik verder dan naar alleen het slapen.

Mijn kennis van de Droomritme methode blijft up-to-date door de jaarlijkse hercertificering. Zo wordt de kwaliteit van de methode gewaarborgd. Daarnaast ben ik opleidingsassistent bij de opleiding tot Droomritmecoach waardoor ik de geleerde kennis steeds weer voorbij zie komen.

slaapvraag

De Droomritme Methode

De Droomritme Methode is een liefdevolle aanpak, ontwikkelt door Stephanie | Slaapdeskundige® i.s.m. ouders en zorgverleners, waarmee slaap holistisch wordt benaderd. Oftewel: fysieke, slaaptechnische én ‘softe’ factoren. Zo werk je onrust weg, werk je op het juiste moment, binnen de juiste tijd en op de juiste manier aan slapen en neem je baby’s ontwikkeling, groei, zijn voeding, hechting en je eigen wensen in ogenschouw.

droomritme

Holistisch

De Droomritme Methode kijkt naar alle factoren rondom het slapen en daarmee word je ook geholpen met onrust, praktische tools, beren op de weg, hechting en meer. Fysieke, softe én slaaptechnische factoren worden bekeken en voorzien van een advies opdat de weg naar dromenland vrij is van obstakels. Pas daarna volgt een stappenplan met handzame handvatten om het slapen vlot te trekken, op een liefdevolle en haalbare wijze.

Zonder traantjes

De Droomritme Methode is een overkoepelende kijk op slapen, waarbinnen iedere aanpak gevolgd kan worden. Maar… responsiviteit, hechting, werkbaarheid en kindgerichtheid staan voorop. Dat betekent dat huilen niet nodig is.

Aanbevolen door zorgverleners

De methode is er al meer dan tien jaar en vele zorgverleners werken ermee en bevelen het aan. Duizenden ukjes hebben hun weg naar dromenland gevonden, zonder traantjes. Het is een unieke Nederlandse methode, niet ‘bedacht’ maar ontstaan vanuit de praktijk en gebaseerd op onderzoek. Continu gefinetuned door ouders en zorgverleners. De holistische benadering is uniek, maar de combinatie zorg-ouders en theorie-praktijk misschien ook wel.

100% maatwerk en bewezen effectief

De Droomritme Methode kijkt naar alles rondom het slapen en dan natuurlijk naar de hoofdrolspeler in het bijzonder. De vertaalverslag die wordt gemaakt (het grote waarom) is persoonlijk, de daaruit voortkomende adviezen des te meer. Er wordt gekeken naar de persoonlijke situatie en mogelijkheden. Juist dat maakt de aanpak haalbaar en werkbaar, vandaar dat veruit de meeste kleintjes weer lekker gaan slapen.

Meer informatie over de Droomritme Methode op de website van Stephanie | Slaapdeskundige

Gecertificeerd Droomritmecoach

Ik heb de opleiding tot Droomritmecoach gevolgd en behaald en ben hiermee een gecertificeerd kinderslaapcoach volgens de Droomritme methode. Een kinderslaapcoach die volgens deze methode werkt wordt ook wel een Droomritmecoach genoemd. In 2020 volgde ik het vervolg op de opleiding tot Droomritmecoach: de master Kind & Slaap. Deze heb ik behaald met een score van meer dan 85% en ik mag mij hierdoor gecertificeerd kinderslaapcoach tot 10 jaar noemen.